Prajitura Lamington cu ciocolata








          Sunt momente in care nu am chef sau nu am ingredientele necesare sa ma apuc de un desert complicat si atunci ma gandesc la solutii, ca doar nu o sa stam fara desert?!

        Asa mi-am amintit de cat de mult iubesc eu prajitura tavalita si am facut acesata prajitura, care tot tavalita este, dar are ceva in plus si anume crema.
    Crema poate sa varieze, eu asta am avut la indemana si a iesit o combinatie foarte buna.
  Daca doriti puteti sa faceti un simplu ganache de ciocolata (parti egale de ciocolata si frisca).

  Este o prajitura pufoasa si perfecta pentru momentele cand vreti ceva bun si nu foarte complicat.




Ingrediente:
24x24 cm
4 oua
280 g zahar
120 ml lapte
100 ml ulei
320 g faina
10 g praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie

Crema de ciocolata:
100 g ciocolata
100 ml frisca lichida
80 g crema de branza
150 g zahar pudra

Sos de ciocolata:
50 g cacao
200 g zahar
180 ml apa
60 ml lapte
esenta de vanilie
1 lingura unt

200 g nuca de cocos

Mod de preparare:
Blat:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul, apoi se adauga laptele si se amesteca cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune 1/3 din cantitate peste spuma de oua, se amesteca cu spatula si se adauga 1/2 din cantitatea de ulei. Se alterneaza faina cu uleiul si omogenizam dupa fiecare.

O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia, se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 45 minute. Daca trece testul scobitorii este gata. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua pe orizontala.

 Crema de ciocolata:

Ciocolata tocata si frisca se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca incontinuu pana se omogenizeaza si se topeste ciocolata. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga crema de branza si zaharul pudra si se amesteca bine pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. O punem la frigider 30 minute.

Sos de ciocolata:
Toate ingredientele se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca incontinuu pana se omogenizeaza totul si zaharul se dizolva.
Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Crema racita se intinde peste prima foaie, se pune cea de-a doua foaie si se lasa la frigider 1 ora, apoi se taie in cuburi. Se trece prin sosul de ciocolata, apoi prin nuca e cocos.